Thursday, 31 January 2013

Päivä 67 / Day 67   Friday  25.1.2013

Yöunet jäivät lyhyiksi kun eilis iltainen rengasrikko sotki aikataulua joka oli suunniteltu ehkä liiankin kireäksi. Tälle päivälle ei ollut suunniteltu oikeastaan muuta ohjelmaa kuin East Cape Lighthouse:lla käynti. Paikka oli Uuden-Seelannin mantereen itäisempiä paikkoja ja viimeinen tienpätkä sinne todella huonossa kunnossa. Kieli keskellä suuta pujottelin autolla esteradan läpi ja jäljellä oli enään kiipeäminen ylös majakalle yli 700 rappusta. Heti aamutuimaan oli siis hikijumppaa tiedossa.


Keltainen kylpyankka nimeltään Edd (East) oli myös mukana matkassa ja jäi yhteen kätköön majakan lähellä koska oli päässyt itään tai niin itään kuin olimme tällä kertaa menossa. Voimakkaan tuulen äänet kyllä kuuli jo rappusilla mutta heti kun pääsimme ylös ja avomaastoon sen myös tunsi.

Auto piti palauttaa Aucklandiin klo:1600 ja vaikka täältä ei sinne matkaa olut kuin muutama sata kilometriä oli jo varmaa että emme ajoissa ehtisi. Loppupäivä menikin sitten autoa ajaessa. 15:30 sitten soitimme ja kerroimme että myöhästymme ja että kummi oli mennynnä rikki. Ihan ei kommunikaatio palannut ja jonkinkin aikaa siinä samaa asiaa käytiin läpi suuntaan jos toiseen. Kun asia oli saatu selväksi jatkoimme taas matkaa ja eipä aikaakaan kun sama kaveri autovuokraamosta soitti ja kertoi että koska on pe ilta ja auto lähtee viikonloppuna uudelle vuokralle pitää se rengas saada uusittua ennen palautusta. Hän antoi meille matkan varrelta yhden rengasliikkeen osoitteen ja sinne me sitten suuntasimme. Olimme verstaan pihassa 5min ennen sulkemisaikaa perjantai iltana mutta palvelu oli silti ensiluokkaista. Uusi vararengas oli telineessään muutamassa minuutissa. Täältä sitten suunnistimme autovuokraamon pihaan siivous hommiin. Aika paljon ryönää sitä kolmessa viikossa ehtiin nurkkiin kertyä. Kun auto saatiin siivottua soitimme taksin ja siirryimme hotellille. Näin oli campervan seikkailu NZ:ssä saatu päätökseen suht kunniakkaasti.

Vielä viimeinen poseeraus vankkureissa
Ihan hirveää ikävää ei kuskikaan tähän näkyyn tunne

No comments:

Post a Comment