Wednesday, 16 January 2013

Päivä 52 / Day 52     Thursday  10.1.13        Oamary/Dunedin

Täällä päin mailmaa hotelleista pitää uloskirjautua jo klo:10 jotenka kovin pitkään täällä ei tule koskaan nukuttua vaikka mieli joskus tekisikin. Tämä päivä oli varattu lähinnä kätköilyyn ja vähän erikoisimpien  sellaisten etsimiseen. Ensimmäisenä reitille osui Elefantti kivet. Mystiset kivimuodostelmat jotka olivat syntyneet ajan saatossa kalkkikiven rapautumiseen kovemmasta kiviaineksesta.

Seuraavaksi matka suuntautui kapealle ja huonokuntoiselle (=loputon) vuoristotielle joka johti vanhalle kullankaivuu alueelle. Sieltä löytyi varsin vanha, tunnelmallinen ja erikoisen historian omaava hotelli. Hotelli oli rakennettu jo vuonna 1862 kalja palkalla, pintti jokaisesta hakatusta ja muuratusta kivestä. Bill:in maksa kesti ja hotelli valmistui, veronsa se kuitenkin vaati. Bill mm. nukkui hautausmaalla avonaisissa haudoissa raskaan työpäivän jälkeen.
Kattohirren jatko


Kylän hautausmaalta löytyi kätkön ja hinnaston lisäksi myös tuttuja nimiä. Liekö Jussille sukua?Täältä matka jatkui vielä Sutton Salt Lakelle. Suolajärviä ei kovin monia Uudessa-Seelannissa ole joten siinä mielessä mielenkiintoinen nähtävyys.


Suolajärveltä suuntasimme illaksi Dunedin kaupunkiin josta makuusalongille löytyi oiva Heavy Vehicle Bay eli suomeksi levennys meri näköalalla.

No comments:

Post a Comment