Friday, 4 January 2013

Päivä 44 / Day 44         Wednesday 2.1.13     Sydney

Päivä kului lähes samaa rataa kuin eilinenkin. Emäntämme ilmeisesti ihmetteli kun olimme vain neljän seinän sisällä ja ehdotti että lähtisimme yhdessä katsomaan läheistä Old Government House and Government Domain Parramattaan. Vasta tätä kirjoittaessani huomasin että paikka on myös Unesco kohde. Paikka oli upeasti kunnosteetu ja menneen ajan aisti yhä siellä liikkuessa.
Täältä suuntasimme takaisin majoitukseen ja lähdimme yhdessä emäntämme kanssa viettämään viimeistä iltaamme Australiassa. Aamulla tai pikemminkin seuraavana yönä kello oli herättämässä 2:30am jotenka mitään ihmeempää rientoa ei siinä mieleen tullut. Menimme taas siihen mainioon kana ravintolaan ja tilasimme 1/1+1/4 annokset. Ihan sopivat mätöt kolmelle sanoisin, varsinkin kun emäntämme tyytyi vähään. Kurkkasin tiskin yli keittiöön ja siellähän niitä oli, kokonaisia broilereita vartaassa kymmenittäin. Grilli oli ehkä 1m x 8m ja toimi ihan oikeilla hiilillä. Jokainen kanaa joskus grillannut tietää millainen roihu ja savu siitä syntyy kun rasvaa tippuu hiilille. Grillin päällä oli mailmanlopun luokkaa oleva huuva eikä yhtään käryä päässyt ravintolan puolelle mutta tyynellä ilmalla koko lähitienoo oli savussa. Alue jossa asuimme oli hyvin kansainvälinen ja erityisesti Libanonilaisia asui alueella. Ravintolakin oli heidän omistuksessaan ja nostimpa rahaakin Bank of Beirutin automaatista. Sapuskan jälkeen emäntämme halusi näyttää meille vielä läheisen Libanonilaisen kahvilan. Kahvila oli saman tyyppinen kuin St. Honore Lohjalla mutta paljon paljon isompi. Joimme siellä vielä kahvit ja soimme jumalaiset leivokset jälkiruuaksi. Viereisessä salissa äijillä oli vesipiiput porisemassa. Kahvilassa oli varmaankin satoja erillaisia leivoksia ja mitä ihmeellisempiä kakkuja.

Täältä olikin sitten hyvä lähteä pakkaamaan rinkkoja. Katja meni nukkumaan ajoissa mutta minua tuleva herätys otti kupoliin sen verran että päätin skipata koko "yön" ja ladata lomakuvia 9GB verran verkkoon. Olipas mukava nähdä kun toinen herää muutaman tunnin unien jälkeen 02:30am ihan pönttö sekaisin.

No comments:

Post a Comment