Friday, 4 January 2013

Päivä 45 / Day 45     Thursday   3.1.2013    Sydney/Brisbane/ NEW ZEALAND - Christchurch

Aamulla siis tosiaankin taksi tuli noutamaan sovitusti 03:00am tai oikeastaa ajoissa eli vähän ennen sitä.
Siinä jäi kahvin keitto yms. aamutoiminta vähiin ja yritimme lähteä paikalta niin että emäntämme ei heräisi. Matka kentälle kesti n.40min ja perillä meitä odotti ihmeellinen näkymä. Kakkosterminaaliin oli    useita sisäänkäyntejä ja jokaisessa niissä oli oma tuulikaappinsa. Tuulikaappissa oli tietenkin ulommainen ja sisimmäinenen ovi joista sisimmäinen oli lukossa koska kenttä aukesi vasta neljältä.
Jokainen tuulikaappi oli kuitenkin täynnä nukkuvia nuoria. Ihan muistui syksyinen Euroopan reissumme mieleen kun JyNu järjesti meille majoituksen paikalliseen kirjastoon, heh heh. Tuli itsekkin nukuttua lentokentän lattialla muutama tunti kun kirjasto meni kiinni yöksi :) Nyt tämä jo naurattaa Katjaakin, silloin ei.


Kun terminaali lopulta neljältä aukesi, selvisi että olemme paikalla tuntia liian aikaisin. Lipuissa oli ohjeet että paikalla pitää olla kotimaanlennoilla tuntia ja ulkomaanlennoilla kahta tuntia ennen koneen lähtöä. Ensimmäinen etappimme oli Brisbane jotenka tunti olisi riittänyt. Itseasiassa yhtäkään lähtöselvitystiskiä ei avattu ennen viittä aamulla. Kun vihdoin tiskille pääsimme teki virkailija pahan virheen josta lisää myöhemmin.

Ensimmäinen lentomme oli siis Sydneystä Brisbaneen ja se kesti vain 1h 5min. Vaikka lento oli lyhyt tarjoiltiin siellä aamupala jatkolennoille menijöille. Lisäksi kone oli hyvin varusteltu ja jokaiselle oli mm. oma viihdekeskus jossa oli leffoja ja musiikkia. (Enään ei Katjakaan kehu Finnairia). Brisbanessa oli pientä hässäkkää koska ulkomaanlennot lähtivät kokonaan eri terminaalista. Onneksi paikalla oli selkeät opasteet ja terminaalien välillä sukkuloi AirTrain jolla matka taittui muutamassa minuutissa.

Seuraava lento olikin sitten vähän pidempi n. 3h 20min ja oli jotenkin puuduttava. Ehkä nukkumaton yö alkoi jo painaa. Tässä koneessa ei ollut kiinteitä viihdekeskuksia vaan ne jaettiin irtomallisina. Ne olivat jotakin Linux tabletteja joihin oli ladattu leffoja, musiikkia, yms.

                                           11000m over Tasman Sea before New Zealand west coast

Lopulta laskeuduimme Christchurch:in kentälle ja aloimme täyttää maahantulokorttia. Jono passin tarkastukseen piteni sillä aikaa ihan mukavasti ja siinä sitten jonottelimme kunnes tuli meidän vuoromme. Sen olin tarkistanut että viisumeita emme tänne tarvitse ja paluulipuistakin olin jotakin lukenut mutta sittenpähän setä niitä kyseli. Eipä ollut lippuja ei ja niin kävi tiemme takahuoneeseen immigrationin juttusille. Onneksi kaverit olivat mukavia ja ammattitaitoisia ja osasivat lukea tilannetta. Katjan mielessä kummitteli jo räpsähtävä kumihansikaskin. Kyselivät kovasti että eikö lentoyhtiö ollut varmistanut paluulippujamme. Kun kerroimme että eivät halusivat kopion lipuista ja isoa sakkoa lähti sinne suuntaan. Meille lyötiin passeihin 3kk Viisumi ja toivotettiin hyvää lomaa. Setä vielä vinkkasi silmää ja sanoi että ensi kerralla asia on sitten kunnossa. Tavaroiden läpivalaisun jälkeen olimmekin sitten virallisesti Uuden Seelannin maaperällä. Tarkkaa oli muuten tullissa kun kysyttiin mm. että onko patikointi kenkiä mukana. Olisivat ilmeisesti halunneet tarkistaa niiden pohjat ettei niissä ole vieraita siemeniä ja ilmeisesti ne olisi vielä desinfioitukkin. No taksilla hotellille, yksi kätkö ja iltapalalle hotellin ravintolaan. Sen jälkeen kutsuikin sänky jo aika houkuttelevasti. Sen kaupungista huomasin vielä illalla että paikat olivat aika ränsistyneen oloisia, syykin selvisi sitten aamulla.


1 comment:

  1. "Euroopan reissumme mieleen kun JyNu järjesti meille majoituksen paikalliseen kirjastoon, heh heh. "

    Juuh - virtuaalimatkaopas aina käytettävissä, jos joku muukin kaipaa tuulikaappi- tai kirjastomajoitusta.

    ReplyDelete