Friday, 11 January 2013

Päivä 49 / Day 49  Monday   7.1.2013         Lake Tekapo

Ajoimme edellisenä iltana varmasti 100km edes takaisin erästä tietä etsien jotakin järkevää paikkaa missä yöpyä. Olimme jo erään kirkon pihassa käsijarru päällä kun sanoin että tähän nyt ei kertakaikkiaan voi jäädä ja lähdimme vielä uudestaan etsimään jotakin levikettä. Aika nopeasti sellainen sitten lopulta löytyikin ja aamulla oli maisema tämän näköistä.Aamulla auringon noustessa lämpötila makuusalongissa nousi varsin nopeasti sen varren tukalaksi että piti unenpöppörässä avata ikkunaa. Ei siinä sitten enään muutenkaan kauaa loikoilu kun alettiin aamukahvin keittoon ja ihmettelemään suuntimia eteenpäin. Lähistöllä oli se vanha kirkko jolla sijaitsi myös mielenkiintoine kätkö jotenka se oli aamun ensimmäinen kohteemme. Maanjäristys oli rikkonut myös tämän kirkkovanhuksen ja ulkona olikin kyltti että sisään sai mennä omalla vastuulla. 
Omituista että kirkko oli keskellä ei mitään ja että se oli aina auki. Kun etsimämme tieto oli löytynyt lähdimme kohti Lake Tekapo:a. Matkalla otimme vielä muutaman räpsyn paikallisesta erikoisuudesta, tarhatusta peurasta. 


Lake Tekapolla sijaitsi myös isohko ulkoilma uimala lämmitetyin altaineen. Muutama päivä campervanissa ilman suihkua ja nyt tiedossa olisi myös sauna, odotukset olivat siis korkealla. Allasosasto oli ihan kelpo toteutus ja vesi altaissa todella lämmintä mutta saunan suhteen jäi vähän toivomisen varaa. Lisäksi paikalla oli muitakin ja muiden maiden saunakulttuuri eroaa niin paljon Suomalaisesta että ihan heti ei tohtinut vettä kiukaalle alkaa mättäämään. Pari tuntia siinä liottiin ja liotettiin kunnes nälkä oli jo niin kova että evään tekoonhan siitä oli lähdettävä. Kameraa ei altaalla mukana ollut mutta kuvia paikasta löytyy TÄÄLTÄ. 
Saimme kaikki ruuat leviteltyä ulos kylmälaukusta,  pihvit marinaadiin, veden kiehumaan ja sipulit pannulle kun ensin sammui toinen ja heti perään toinen poltin. Niinpä tietenkin ja spare pulloja ei tietenkään ollut. Noh, eväät auton takaosaan hujan hajan ja todella varovaista ajoa läheiseen supermarkettiin josta onneksi löytyi juuri oikeanlaisia pulloja polttimiimme. Sitten varovaisesti takaisin ja eväät takaisin tulille. Nyt oli polttimissa tehoa ja pian alkoi homma toimia. Ruuaksi oli 6 siivua lihaa (pihviä), vihreitä ja mustia oliiveita, fetaa, herne,maissi, paprikaa ja sipulia. Kyytipojaksi olutta (Coronaa sitruunalla) ja maitoa. Nälkäisenä ei kannata ruveta ruuanlaittoon tai käydä kaupassa sanotaan. Nytkin kävi niin että annoksista tuli valtavat ja jälkiruuaksi oli tiedossa parin tunnin päikkärit. Siitä kun sitten heräili, ruumis ravittuna, sauna puhtaana ja virkeänä ja maisemat olivat mitä olivat voi sanoa että aika hyvä oli fiilis.

Lounas maisemaa
Illalla kävimme vielä ajelemassa järven toiseen päähän ja katselemassa vielä muutamma muutakin järveä siinä lähistöllä. Löytyipä sieltä vielä yksi aika jännän oloinen siltakin. 

Ken tästä käy...
Mietimme illalla vielä mahdollisuutta jäädä tänne yöksi ja kiivetä aamulla Mt. John:ille mutta päätimme kuitenkin jatkaa eteenpäin kohti seuraavaa järveä. Suurin piirtein heti kun järvi tuli näkyviin löysimme myös kelpo yö paikan johon jäimme yöksi.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin oli hyvä nukahtaa

No comments:

Post a Comment