Sunday, 27 January 2013

Päivä 61 / Day 61     Saturday   19.1.2013

Olimme edellisenä iltana varanneet itsellemme B&B majoituksen Greymouth:sta. Illalla oli varustehuoltoa eli pyykinpesua jne. Aamulla oli kiva lähteä liikkeelle kun kaikki pelit ja pensselit olivat tiptop kunnossa. Päivän ensimmäinen ihmettelyn aiheemme oli Punakaiki:ssa sijaitseva Pancake Rocks and Blowholes. Ihmetyttää kyllä välillä luonnon monimuotoisuus varsiskin kun tietää että veden alla ne mailman suurimmat ihmeet ovat katseelta piilossa.


Keli oli tänään tyyni eikä aallokko ollut tarpeeksi kova "puhallukseen". Oikealla kelillä merivesi ruiskuaa kivien välistä korkealle. Tänään kuului kyllä todella kovaa jytinää kivien välistä mutta ylös asti vesi ei ruiskunnut. Kuvia puhalluksesta TÄSTÄ linkistä. Täällä näimme myös muutaman Weka:n.
Vähän Kiwin näköinen lintu joka ei myöskään osaa lentää. Jostain luin että osa Uuden-Seelannin lintulajeista menetti lentokykynsä "turhana" kun petoeläimiä ei saarella ollut.


Matkan jatkuessa eteen osui taas muutamia massiivisia maavyöryjä jotka oli jo ehditty siistiä mutta jäljet näkyivät silti selvästi.


Muutenkin reitti oli paikoin melko jännää ajettavaa. Täällä olisi tosiaan ollut pulassa isolla Luxus Camperillä. Katto olisi kuoriutunut monet kerrat.


Mitään ihmeempää reittisuunnitelmaa meillä ei ollut mutta kohti Pohjoista piti liikkua koska lautta Pohjois-saarelle lähti Picton:ista. Ihan sattumalta löysimme myös NZ pisimmän riippusillan ja sitähän piti lähteä testaamaan. Silta vei saarelle jossa oli ennen ollut kullan kaivuuta ja nyt saarella oli polku jossa entisiä aikoja esiteltiin.
Alkaa Katjallakin siedätyshoito jo pikkuhiljaa toimia ja korkeat paikat eivät pelota enään ihan niin paljoa kuin ennen.Näillä vehkeillä ei enään kultaa kaiveta. Saarella oleva polku oli aika köpönen ja sen anti oli lähinnä näissä romuissa. Riippusilta oli aika jännä kokemus varsinkin kun porukkaa meni siinä yhtä aikaa kumpaankin suuntaan, ohitustilanne ja roikkuminen verkkoa vasten nosti sykettä.

Riippusillan jälkeen oli vuorossa ruokailu ainakin 1000000 ystävämme Sandflyn kanssa. Taas oli Repelille käyttöä, mutta iletti kyllä syödä kun keitossa ui kärpänen jos toinenkin :)


Illaksi järjestin sitten täysin järjettömän ja epätoivoisen kätköily session säkkipimeään metsään erään vuoristotien päähän. Ajoa yhteensuuntaan tuli rapiat 120km ja turhaan koska mitään ei löytynyt ja pimeyden vuoksi paikastakin jäi vain kalpea aavistus. Ehkä eniten harmittava takaisku koko reissulla jos ei lasketa Jouluista jumitusta Adelaideen. Alueella oli monia THE Luolia ja yhden luolan katossa oli pikkuinen kolo, sitä lähdimme illan pimeyteen katsastamaan. Vaikka meillä oli mukana hyvät valot koko vajoama oli niin valtava että oikeastaan mitään ei näkynyt. Se mitä olisi pitänyt nähdä oli tämä.


Ai että vai mitä JyNu ja Jojuu. Teillä on liian lyhyet köydet isojen poikien leikkeihin :) Kätköilijöille paikka tiedoksi GC1C4A. Täältä sitten yötä vasten ajoa takaisin lähtöpisteelle se n.120km ja muutama kymmenen vielä päälle kunnes sopivan oloinen levike yöpaikaksi taas löytyi.

No comments:

Post a Comment