Wednesday, 9 January 2013

Päivä 47 / Day 47     Saturday 5.1.2013            Christchurch

Aamulla herätessä kerkesimme jo aamupalallekkin joka oli aika aneeminen ja lisäksi vielä maksullinen jotenka eilinen pommiin nukkuminen ei sinänsä ollut mikään menetys. Hotellista ulos kirjautumisen yhteydessä tilasimme taksin ja suuntasimme kohti campervan vuokraamon tiloja. Hieman jännitti oliko koko varausta olemassa eilisen puhelin sählingin jälkeen. Mutta jälleen kerran yritys korvasi taidon ja auto oli valmiina pihassa. Tai siis lähes valmiina, pientä laittoa ja pesua ja lähes kaksi tuntia odotusta ja paperi sotaa. Lopulta oli taas kärry alla ja uudet seikkailut edessäpäin.

On se hieno ja kuski niin teemaan sopiva että :)
No sillä on mentävä mitä jaossa on saatu ja tällä kertaa nopean varaajan etuna käteen lyötiin tälläinen menopeli. Sisätilojen esittelyä myöhemmin. Eipä silti, oli halba n.58€/pv palautus Pohjois-saarelle ja täysillä vakuutuksilla joten sen suhteen ei valittamista.

Suuntasimme ensiksi takaisin kaupungin keskustaan ottamaan vielä muutamia kuvia ja etsimään muutamia kätköjä. Autolla Red Zonea ympäri ajaessa lopulta vasta velkeni kuinka hirvittävää tuho maanjäristyksestä oli seurannut ja kuinka kalliksi sen korjaaminen tulee. Ostoskeskuksen saa rahalla pystyyn paikkaan kuin paikkaan mutta esim. Christchurch Cathedral onkin vähän kinkkisempi korjattava. Katsokaa linkistä kuvia ennen järistystä tässä kuvia tältä päivältä :(


Kellotapuli on tipo tiessään ja koko toinen pääty poissa. Todennäköisesti jokainen kivi on numeroitu ja koko komeus naputellaan joskun vielä nippuun juuri sellaiseksi kuin se olikin. Ohessa vielä muutamia räpsyjä suljetulta alueelta.  Lehdessä oli myös iso otsikko jossa sanottiin että purku alueelta on levinnyt mm. asbestia kaupunkiin ja nämä havainnot hidastavat entisestään purkamista koska räjäyttäminen ei tule kysymykseen asbestin takia.Liikenne on saatu avattua tälle kadulle kasaamalla kontteja tien ja sortumavaarassa olevan rakennuksen väliin.No iltapäivällä karistimme asbestit keuhkoista ja suuntasimme karavaanin kohti Akaroa ja Banks Peninsulaa. Akoroan kaupunki/kylä sijaitsee vanhan tulivuoren kraaterissa ja kraaterin rinteillä kulkee suosittu näköäala tie Summit Rd.  Näkymä ylhäältä alas kaupungiin ja kraateriin on varsin silmiä hivelevä.


Sitten olikin jo evään aika jota laskeuduimme syömään erääseen suojaiseen lahteen tulivuoren ulkokehälle.
Lounas pöytä

Rasvan joukossa muutama sattuma+pastaa

Kokki ite
Ja sitten vielä tiskit. Niin paljon mahtuu pieneen Hiaceen, pieneen Hiaceen...
Ilaksi vielä muutama piiloitettu Tupperwaara mahtavista maisemista ja sitten yöpuulle. Hmm. Ahtauden tunsi luissa ja ytimissä. Tätä sitten 21 päivää.....

No comments:

Post a Comment