Monday, 28 January 2013

Päivä 64 / Day 64   Tuesday  22.1.2013

Valitsemamme yöpaikka osoittautui varsin meluisaksi ja unesta tuli vähän katkonainen. Aamulla oli naapuriin ilmestynyt toinenkin kämpperi jotenka siinä meni aamuohjelma vähän uusiksi ja lähdimme eteenpäin samointein.

Salonki huurussa, naapurin varjo näkyy myös kuvassa. Tästä sitten lähdettiin taas uuteen päivän. Katja on bongaillut erillaisista eläimistä varoittavia merkkejä joten laitetaan niitäkin tähän muutama.

Päivän ensimmäinen kävely reissu tehtiin tämän näköiseen maisemaan josta löytyi myös yksi erittäin vanha kätkö.


Tämän jälkeen oli vuorossa Mount Ruopehu nimiselle tulivuorelle nousu. Vuoren pohjoispuolelta Whakapapasta olisi tuolihissillä päässyt lähes huipulle mutta keli oli ylhäällä todella kylmä ja kello niin paljon että aikaa ei ylhäällä oloon olisi jäänyt kuin 20 minuutiksi. Kun vielä vuoren huippu oli täysin pilvessä ei sieltä olisi nähnyt maisemia ollenkaan jotenka skippaimme huiputuksen ja tyydyimme alemmalle tasolle ja sen maisemiin.


 Näissä maisemissa on kuvattu myös joitakin pätkiä Taru Sormusten herrasta elokuvista. Elokuvat ovat tuoneet Uuteen-Seelantiin kokonaan uuden turistityypin. Innokkaimmat leffafanit käyvät kuvauspaikoilla jopa näyttelemässä omia otoksia elokuvista. Täälläkin oli myytävänä kirja josta kaikki kuvauspaikat selviävät. No joku etsii muovipurkkeja avaruudessa olevien sateliittien avulla luonnosta ja joku toinen heiluu kaapu päällä miekan kanssa jossakin tulivuoren rinteellä. Molempi parempi.

Tämän näköinen kämpperi oli myös saapunut ylös vuorelle. Tuon firman autoissa on aina jokin "miete" takaluukussa. Tässä toinen otos parin viikon takaa.
A bartender is just a pharmacist with a limited inventory...
Vuorelle pääsi tietä pitkin ylös myös Etelän kautta joten päätimme käydä katsomassa kuinka ylös se tie johtaisi. Matkalla tuli tälläinen kyltti vastaan joka muistutti että oltiin aktiivisella tulivuorella.

Kuten arvata saattoi ei toinenkaan reitti huipulle asti vienyt. Kun oikeita varusteita ei noin kylmiin olosuhteisiin mukana ollut jäi huipulla käynti väliin. Hionoja oli maisemat kuitenkin tästäkin korkeudesta.
Vuorelta alaspäin mentäessä poikettiin vielä yhdellä vesiputoksella joka oli ihan tien vieressä. Sitä menin kurkkaamaan ihan huipulta kun vettä oli liikkeellä aika vähän.
Petterille vielä malliksi kalustoa paikallisista heinähommista. Puoliperä suoraan pellolle :)

Illaksi ehdimme sopivasti parkkiin yhdelle look outille josta näkyi mainiosta eräälle putoukselle kunhan aamu ensin valkeni.

No comments:

Post a Comment