Friday, 28 December 2012

Päivät 36,37,38,39        25-28.12.12    Adelaide                                           Pronssinen porsas roskiksella

                                                     Very Big HO HO HO

Tarkoituksenamme oli vuokrata heti joulun jälkeen campervan ja suunnata sillä kohti sydneytä josta meillä on lento Uuteen-Seelantiin ostettuna 3. Tammikuuta. Joulun takia lähes kaikki liikkeet olivat kuitenkin kiinni usean päivän ajan. Netti palvelusta saimme kuitenkin tiedon että ensimmäinen vapaa campervan olisi kylillä vasta 7. Tammikuuta. Vaihtoehto B oli vuokrata tavallinen auto esin. Avikselta. Sama juttu, autoja ei vain ole tai sitten oli mutta vain lyhemmälle ajalle ja sellaisella sopimuksella että auto olisi pitänyt palauttaa takaisin Adelaideen. Olimme jumissa ja aika vahvan oloisesti. Piti turvautua vaihtoehtoon C:hen joka oli lentää suoraan Sydney:hyn. Olimme katsoneet valmiiksi monta mielenkiintoista kohdetta joissa meidän piti vielä käydä mutta tällä kertaa ne jäivät siis väliin. Lentolipuillekkin tuli hintaa ihan mukavasti kun matkapäivät osuvat vuoden vilkkaimppaan ajankohtaan ja kun ne vielä ostettiin "viime tingassa" (511 € yhteensä 2henk.) Tarjouksesta noita saa Tammikuussa 50€:lla. Nooh tyhmyydesta on aina saanut maksaa, niin se on näköjään täälläkin. Päivät sinänsä on mennyt akkuja ladatessa ja muutamia kätköjä etsiessä.  Yritimme myös buukata itsemme kahden päivän pituisella Kangaroo Island:in retkelle mutta sekin oli ihan täynnä, ei paikkaakaan. Täällä ei viime hetken varailuja kannata tehdä näköjään mihinkään. Saimme kuitenkin vihon viimeiset paikat kyseiselle saarelle päiväretkelle huomenna. Aamulla ylös ennen kuutta ja bussilla kohti Kenguru saarta siis.


BTW. Sain siskoltani mainion vinkin palvelusta josta löytyy asuntoja hotelliasumisen vastapainoksi. Palvelun ja majoituksien hintataso oli varsin positiivinen yllätys. Varasimme palvelun kautta majapaikan Sydneystä uudeksi vuodeksi ja säästimme heti pari sataa hotelliasumiseen verrattuna. 
Palvelu löytyy osoitteesta www.airbnb.com. Palveluun liittyminen on ilmaista ja sinne voi laittaa omankin asuntonsa vuokralle kokonaan tai osittain ja tienata näin mukavia lisäansioita. Palveluun voi myös kutsua tuttuja ja tienata siitäkin muutamia euroja. Jos joku haluaa palveluun liittyä ja sponsoroida samalla matkaamme niin sähköpostia vaan tähän suuntaan niin lähettelen kutsuja. 

1 comment: