Sunday, 23 December 2012

Päivä 31 / Day 31  Thursday 20.12.12  Melbourne--> Adelaide via Great Ocean Rd.

Aamulla herätessä oli vähän jännitystä ilmassa siitä millainen kärry sitä lopulta alle saataisiin. Tilasimme taksin hotellille koska Apollon konttori oli aika hankalassa paikassa. Olimme paikalla n.11am ja paikalla oli todellinen härdelli käynnissä koska lomat olivat juuri alkaneet ja porukka halusi päästä loman viettoon. Minulle asuntovaunut ja asuntoautot olivat tuttu juttu kavereideni Petrin ja Samin ansiosta. (Oi niitä aikoja) Mutta vuokrausprotokollaan kuului asiakkaan perinpohjainen perehdytys siihen miten kaikki toimisi. Siinä sitten katsoimme sohvalla puolen tunnin videon tulevasta kulkupelistämme ja sen tekniikasta sillä aikaa kun sitä laitettiin valmiiksi haluamallamme varustuksella. Paperisodan jälkeen oli vielä vuorossa perehdytys autolla ja muutamien käytännön asioiden varmistaminen ja läpi käyminen. Ihan kelpo menopeli ja tilaa oli. Kummallekkin olisi ollut oma makuuosasto mutta päädyimme silti nukkumaan yhdessä ohjaamon yläpuolella ja sijoitimme tavaramme auton takaosaan. Taas oli keppi väärällä puolella mutta vilkku sentään löytyi totutusta paikasta. Muutaman ristyksen jälkeenkin ajo taas sujui sen enempää miettimättä.

Suuntasimme ensin Pohjoiseen yhdelle maailman vanhimmista geokätköistä joka oli pakko logata kun täälläpäin kerran olimme. Kaupassakin yritimme käydä siinä matkalla mutta ryysis parkkipaikalla oli sitä luokkaa että tämän kokoluokan autolla tyhjää ja tarpeeksi isoa ruutua oli turha edes etsiä.

Tarkoituksenamme oli edetä koko matka Melbournesta Adelaideen Great Ocean Rd nimistä reittiä pitkin. Reitti kulkee lähes koko matkan ihan meren rannassa ja nähtävää reitillä olisi taas vaikka kahdeksi viikoksi. Suuntasimme seuraavaksi Point Lonsdaleen joka oli kapea salmi jonka läpi kaikki Melbourneen matkaavat laivat kulkivat. Joku rahtilaiva siitä ohi ajoikin ja taas olivat maisemat mallillaan.


Täältä alkoi ehkä hienoin maisema reitti jota olemme koskaan ajelleet. Road 66 Amerikassa on legenda jonka kaikki tietävät mutta en näe yhtäkään syytä miksi tämä ei olisi saman vertainen tai jopa hienompi reitti ajettavaksi. Se meille tuli seuraavien päivien aikana varsin selväksi. Kovin pitkälle emme kuitenkaan enään tänään ehtineet ennen pimeää ja pimeällä emme enään täällä halunneet ajaa koska se olisi taas ollut pelkkää teurastusta. Kun kohdalle sattui vielä ihan mukavan näköinen parkkipaikkakin päätimme jäädä siihen yöksi ja kokata jotakin iltapalaa. Tälläkin kertaa se oli nuudeli soppaa ja leipää. Ihan kelpo sapuskaa ainakin hintaansa nähden.
Auto 1 dollari, diisseliä 10 dollarilla ja eväät 4 dollarilla, budjetissa siis. Aamulla sitten taas opimme jotakin lisää "ilmaisesta" majoituksesta/pysäköinnistä.

No comments:

Post a Comment