Sunday, 9 December 2012

Päivä 17 / Day 17   Thursday 6.12.12  Sydney/Canberra

Suomessa vietettiin itsenäisyyspäivää ja meillä oli edessä junamatka Sydneystä Canberraan. Jokin aika sitten hyvä yhtäväni kävi kokeilemassa myös juna matkailua Ausseissa ja nimesi paikalliset tsuket possujuniksi. Niiksi joita näkee tivoleissa ja Lintsillä. No pitihän se kokeilla kun kerren oltiin niin kovasti kehuttu. Paikkoja ei enään ollut jäljellä kuin Bisnes luokkaan mutta eipä se lipunhintaan paljon vaikuttanut, kävin tosin katsomassa myös normaalin luokan kalustusta enkä huomannut mitään eroa.

Tällä vekottimella me sitten matkasimme tuon yli neljän tunnin matkan. Täällä nuo merkkiliput ovat tärkeitä asioita vielä tänäkin päivänä rautateillä. Jopa paikallisjunatkin lähetetään täällä matkaan lippua heiluttamalla. En tiedä onko kyse enemmän perinteestä vai lisääkö se oikeasti turvallisuutta? Uutta meille täkäläisessä junamatkailussa oli matkatavaroiden selvittäminen junaan ihan samalla tavalla kuin lentokoneessakin tehdään. 20kg sai olla ruumaan menevää tavaraa ja käsimatkatavaraa 5kg vai oliko 8kg. Sinänsä kätevää että pääsimme painavista rinkoista eroon heti kättelyssä. Itse matka oli aika puuduttava ja hitaasti etenevä. Perillä Canberrassa sitten hyppäsimme pois junasta ja menimme odottamaan tavaroitamme palvelutiskille joka näytti autiolta. Hetken päästä asemalaiturilta alkoi valua porukkaa matkalaukkuineen ja lähdimme katsomaan josko meidänkin rinkat löytyisivät sitä kautta :)

                                           Siellähän ne, kuin kaksi marjaa.

Asemalla vielä ylimääräistä häröilyä kun nettiin ei päässyt ja hotellin osoite ei ollut muistissa. Siinä samassa paikalle pelmahti Intialaista syntyperää oleva avulias taksi kuski joka tiesi hotellimme sijainnin pelkän nimen perusteella.


No comments:

Post a Comment