Saturday, 8 December 2012

Päivä 16 / Day 16  Wednesday 5.12.2012  Sydney

Aamulla olikin sitten aikainen herätys ja taas kamojen pakkaaminen rinkkaan joka painoi aivan liikaa.
Ostimme asemalta taas päiväksi My Multi lipun jolla sai käyttää kaikkia Sydneyn joukkoliikenne välineitä. Matkan kaupunkiin piti kestää noin kaksi tuntia mutta radalla oli tapahtunut jokin onnettomuus ja juna oli myöhässä. Osa porukasta vaihtoi jo junaakin mutta me emme lähteneet painavien rinkkojen kanssa hötkyilemään kiire kun ei ollut. Majapaikaksi valikoitui Maze Backpackers joka sijaitsi aivan rautatieaseman tuntumassa. http://www.mazebackpackers.com/  Mitenköhän tämän nyt muotoilisi. Lyhyt matka asemalta ja halpa, olkoon nyt vaikka niin. Tälle päivälle ei mitään ihmeempää ollut suunnitteilla ja kävimme vielä uudemman kerran Cockatoo Islandilla etsimässä yhtä kirottua kukkaruukkua yhteen kätköilyyn liittyvän kommelluksen vuoksi. Ruukku löytyi ja matka sinne jokiveneellä oli taasen mukava joten ihan ok reissu tämäkin.
                                           Pot

Cockatoo Islandilta lähti seuraava alus ylös jokea joten päätimme hypätä siihen ja käydä katsomassa vielä nopeasti Sydneyn olympialaisten suorituspaikkoja. Aikaa oli vähän ja huomasimme että lähistöllä oli jokin ihmeellinen spiraalimainen näköala paikka jonne päätimme kiivetä. Kovin korkealle kukkula ei  yltänyt mutta matka huipulle oli todella pitkä spiraalin muotoisen rakenteen vuoksi.
                                              Big spiral

Ylhäältä näkyikin sitten joitakin rakennuksia ja stadion. Muutenkin ylhäältä oli hulppeat näkymät ympäristöön ja joelle.


Täältä suuntasimme takaisin Maze kommuuniin jossa odottikin sitten varsin meluisa ja epämielyttävä yö. Meteli tuli kadulta ja koska oli kuuma ikkuna oli pidettävä auki ja se niistä yöunista sitten.

No comments:

Post a Comment