Tuesday, 18 December 2012

Päivä 22 / Day 22   Tuesday 11.12.12  Melbourne

Koska matkamme kokonaispituus on lähes puolivuotta koko matkasuunnitelman tekeminen etukäteen olisi lähes mahdotonta. Runko reissulle tietenkin on, mutta pientä säätöä suunnitelmaan tulee kokoajan reissun edetessä. Koska hotellilla oli nyt hyvä netti päätimme uhrata seuraavat päivät reissun suunnittelulle. Lämpötilakin ulkona oli parhaimmillaan +36° jotenka mitään ihmeempää aktiviteettiä ulkona ei olisi jaksanut edes tehdä. Auto piti kuitenkin aamusella palauttaa keskustaan jotenka ihan ytimeen suunnistimme. Ajokin miljoonakaupungissa väärältä puolelta väärällä puolella katua kävi jo varsin mallikkaasti. Ainakaan äänimerkkejä eikä pahansuopia katseita enään näkynyt eikä kuulunut.
Auton palautuksen jälkeen kävimme aamupalalla Subbarissa ja samalla tutustuimme perin merkilliseen Blender Studios "kujaan". Graffitia ja luomusta oli jos jonkin moista ja pitihän sieltä yksi kätkökin poimia. Sattuipa paikalle samaan aikaan eräs toinenkin kätköilijä Adelaidesta.

                                          Alley

                                           Suomi pipo

                                            The Blender Studios

                                                    The unknown soldier

                                          Day comic strip

Vaikka Melbournekin on iso kaupunki ei täällä ole metroa vaan joukkoliikenne hoidetaan pääsääntöisesti junilla, busseilla ja ratikoilla. Jotenkin sekavan oloinen systeemi ja takaisin hotellille pääsy oli työn ja tuskan takana. Lisäksi lippujärjestelmä on muuttumassa Joulukuun 29. älykortteihin joka toi vielä oman mausteensa lipun ostoon. Liput ratikkaan ostimme ratikassa olevasta automaatista. Varmaankin väärä lippu mutta parhaamme yritimme ja kun mitään tarkastusta ei tullut pääsimme ongelmitta lähes perille. Jäimme tosin muutamaa pysäkkiä liian aikaisin pois kyydistä epämääräisten pysäkkinumeroinnin takia.              

No comments:

Post a Comment