Tuesday, 11 December 2012

Päivä 19 / Day 19 Saturday  8.12.12    Canberra / Jindabyne

Canberrasta Melbourneen olisimme päässeet helposti joko lentokoneella tai junalla mutta matkan varrella oli paikka nimeltä Jindabyne joka olisi silloin jäänyt käymättä. Sinne piti kuitenkin päästä jotenka päätimme vuokrata Aviksesta auton. Teimme varauksen edellisenä iltana ja ei meinannut uni tulla kun ajattelin tulevaa ajomatkaa. En sen pituuden vuoksi vaan siksi että täällä on vasemmanpuoleinen liikenne ja ratti + muut härpäkkeet + Katja väärällä puolella autoa. Aviksen pihasta   kun lähdimme sain harjoitella ajoa 5m ja sitten olin muun liikenteen seassa. Vilkun sijasta käytin pyyhkijöitä ja kun käännyin oikealle katsoin olanyli oikealle tuleeko sieltä ketään vaikka kohtaava liikenne tuli edestä vasemmalta. Liikenneympyrästä ulos tullessa kaistoista ei ollut mitään tajua ja ohittaa sai oikealta oikein luvan kanssa. Onneksi kartturi oli hereillä ja ääni säädetty riittävän voimakkaalle.

Poikkesimme matkalla muutamaan paikkaan josta mainittavan arvoinen oli Gibraltar Falls n.50km päässä Canberran keskustasta. Hieno paikka vaikkakin viime viikkoiset putokset olivatkin ihan eri kaliberiä.
                                                    Gibraltar Falls

Täältä olikin mukava muutaman tunnin ajomatka hotelliimme Jindabynessä. Matkalla bongasimme sitten ensimmäiset kengurut. Ensin niitä näkyi vai yliajettuina mutta sitten näkyi jo ihan eläviäkin. Näkemämme olivat yllättävän pieniä vain noin koiran, kultaisen noutajan kokoisia. Vauhti ja pomppimistyyli sitäkin vauhdikkaampaa. Perillä sitten odottikin Austraalian osuutemme hinta/laatu suhteen ehdottomasti positiivisin yllätys mitä tulee majoitukseen. Ski Inn

                                           View of the Jindabyne Lake

Maisemat olivat ihan mukavat vaikka Euroopan Alppeihin tottuneena vuoret eivät varsinaisesti säväyttäneetkään. Jokin elokuvakin täällä on joskus kuvattu Jindabyne täytynee katsoa jossakin välissä.
Aikaisin nukkumaan, aamulla armoton kiipeäminen ylös vuorille.

No comments:

Post a Comment