Monday, 24 December 2012

Päivä 33/ Day 33  Saturday 22.12.12   Great Ocean Rd.

Olihan se vähän erillaista herätä kun auto oli roikan nokassa ja ei ensimmäiseksi tarvinnut tarkastaa naapurustoa. Kun kerran sähköä oli laitoin heti aamulla lämmityksen päälle koska yöt täällä ovat aika kylmiä ja nämä asuntoautot mallia tropiikki eli ei mitään eristeitä. Myös mikro, vedenkeitin yms. varustus oli sähköjen ansiosta käytössä ja eipä aikaakaan kun Katja loihti oivat aamupalat pöytään.
Kävimme vielä tiskaamassa tiskin huotorakennuksessa sekä piiiiiitkässä ja lämpimässä suihkussa ennen lähtöämme leirintäalueelta. Jossakin vaiheessa päivää saavuimme sitten kahden osavaltion rajalle. Poistuimme Victoriasta ja saavuimme South Australian puolelle. Sain siitä taas yhden lisäpisteen mosttraveledpeople.com järjestön laskentaan.

Olen ollut tuossa porukassa mukana jo vuosia ja aika metkoihin paikkoihin sitä on senkin kautta tullut reissattua. Jos järjestelmä kiinnostaa siitä lisää täällä. Varoituksen sana kuitenkin. Elämä voi muuttua :)

Aamupäivä menikin suurimmaksi osaksi pelkäksi ajamiseksi mutta Beachport niminen kaupunki herätti mielenkiinnon ja niinpä kurvasimme sen ytimeen. Aivan nimensä mukainen paikka sieltä löytyikin. Keskeltä kaupunkia lähti suoraan merelle 772m pitkä laituri jonka päästä päähän kävely oli mukava konsti venytellä puutuneita jäseniämme.

On siinä lankku jos toinenkin riviin jouduttu laittamaan jotta koko 772m on ulottuvuutta saatu kasaan.
Kävimme vielä kylillä yhdellä kätköllä jossa törmäsimme melko jännän näköiseen pensaaseen. Tai pikemminkin pensaan marjat olivat jänniä, ihan kuin jotakin mini leivoksia.
Kuvia alueen merimaisemaan joista yhdessä näkyy se pitkä laiturikin osittain.
Pikkuhiljaa ajelimme kohti Adelaidea ja kun nälkäkin siinä alkoi pikkuhiljaa hiipiä niin ajoimme taas caravaanimme merenrantaan ja kokkasimme kelpo aterian. Pienen ruokalevon jälkeen otin vielä päivällispaikastamme muutaman räpsyn.


Australialla on rantaviivaa yli 36000km jotenka tätä herkkua riittää ja riittää. Ei ihme että täällä niin moni on tekemisissä mersn kanssa esim: surffaus.

Illan jo alkaessa hämärtää saavuimme vielä Coorong National Parkin alueelle jossa oli sata määrin pieniä laguuneita. Jotkut niistä olivat kuivuneet kokonaan ja vain meren suola oli jäljellä. Osassa oli vettä vielä nimeksi.                                              Ja JyNu:lle pelikaaneja :)

Viimeinen yö tällä campperillä nukuttiin aika lähellä Adelaidea erään moottoritien levähdyspaikalla. Viikonloppu ja ison cityn läheisyys vähän arvelutti mutta rauhassa saatiin nukkua.

No comments:

Post a Comment