Saturday, 16 February 2013

Päivä 85         Maanantai    11.2.2013             Tubuai / RAIVAVAE


Aamu valkeni pienessä tihkusateessa ja heti aamupalan jälkeen menimme pyykkituvalle katsomaan olivatko vaatteemme kuivuneet lainkaan illan ja yön aikana. Nihkeetä oli ja ongelmia oli tiedossa lentokentällä jos laukussa olisi märkiä vaatteita. Sallittu 10kg raja oli jo kuivillakin vaatteilla kilon yli sallitun. Siispä virittelemään :)


Kun ilmankosteusprosentti on lähellä 100 ei pyykit kuivu edes viikossa ja lisäksi niihin pinttyy varsin karmea haju. No suunnitelma oli imeyttää osa kosteudesta pesuun menossa olevaan lakanaan ja avustaa kuivumista huoneen tuulettimella. Neljän tunnin töhötys toi jotakin tuloksia mutta onneksi sade lakkasi ja aurinko tuli näkyviin. Ripustelin pyykit ulos läheiseen pensaaseen jossa ne kuivuivat lopulta varsin ripeäasti.

Otin resortista muutavia kuvia joita ohessa. Alkuun päätalon olo- ja ruokailuhuone. Kaikki rakenteet avoimia ja hyttysillä vapaapääsy kimppuumme.

 
Rivitalo ulkoapäin

Käynti päätalolta asunnoille

Ja tässä vielä kuva siitä koirasta joka lähti aina mukaan kun turisti astui jalallaan ulos resortin portista. Yritin vangita siltä tietyn katseen kuvaan mutta ei se oikein onnistunut.


Sitten olikin vuorossa siirtyminen kentälle osottamaan konetta. Siinä odottelun lomassa uskalsin ostaa paikallisesta kioskista jotakin purtavaa. Patonki on täällä perushuttua ja koska paikallista lihaa ei oikein ole tarjolla oli patongin välissä lähes vaaleanpunaista tölkki lihaa.Koska saarilla on pulaa kaikista tarvikkeista kierrätys on kova sana. Tölkkien pannoista saa kätevät verhot ja vanhat limupullot käyvät mainiosti uusiokäynnöön esim. hunajalle. Nyt varmaan osalle lukijoista alkaa viimeistään selviämään millainen paikka tämä todella on.

Konetta odotellessa voi myös tehdä pikku bisnettiä. Tässä valmistuu Heitä myyntiin joita sitten vieraitaan odottavat ihmiset ostavat tulijoiden kaulaan pujotettavaksi.


Tässä kuvassa Tubuain lentokantän Chek-In ja saapuvien henkilöiden matkatavara "hihna"  :)
Kuvassa näkyy joku juuri tänne saapunut valkoihoinen jolla oli täällä perhe. Huomatkaa tatuoidut nilkat, täällä kaikilla on tatuointeja jopa aika nuorilla.

Kun on paljon tuttuja ja jokainen vastassa voi käydä näinkin. Muutama siihen vielä mahtuu mutta eteensä ei enään nää. (Raivavae)

Tälläinen oli Raivavaen lentoasema rakennus.

Kentältä majoitukseen mennessä osui matkalle yksi Tiki jota kävimme ihmettelemässä. Täällä jokaisella asialla on tarina takanaan, niin tälläkin. Alunperin Tikejä oli neljä joista tämä oli ilmeisesti äiti. Ne kaikki asuivat täällä, vuorilla mutta jokunen vuosi sitten niitä päätettiin siirtää. Kun äitiä siirrettiin alas vuorelta se tippui monta kertaa ja pisti kovasti vastaan siirtoa niinpä se jätetiin lopulta tänne. Tytär ei halunnut jättää äitiään ja niinpä se tippui laivasta mereen melkein rannassa ja on siellä edelleen. Kaksi muuta siirretiin toinen Tahitille ja toisen paikkaa en muista. Yhteistä kuitenkin monelle Tikejä siirtäneille ihmisille on se että he melkein kaikki kuolivat pian siiron jälkeen. Lopulta ne haluttiin palauttaa koska ne toivat niin paljon epäonnea muualla mutta niitä ei enään haluttu takaisin koska niitä oltiin häiritty ja niiden kostoa pelättiin.

 Majoituksemme vesirajasta kuvattuna. Onneksi täällä on tsunami varoitus systeemi olemassa.

Iltapalalla sitten kuulin katosta rapinaa ja gekkojahan siellä. Muutama :)

No comments:

Post a Comment