Friday, 29 March 2013

Päivä 105   Sunnuntai 3.3.2013        Raiatea


Tilaamamme vuokraauto saapui aamulla ja pääsimme sillä kiertelemään saarella. Koska oli Sunnuntai lähes kaikki kaupat yms. olivat kiinni tai auki vain aikaisin aamulla muutaman tunnin. Tänne oli tänään saapunut iso risteilijä (Paul Gauguin). Keskustassa oli turistia ruuhkaksi asti mutta mitään palveluita ei ollut saatavissa ja se näkyi turistien turhautumisena. Nuku Hivassa oli kaikkien kyläläisten tiedossa milloin isot risteilijät pysähtyisivät saaren satamassa. Jokainen kynnelle kykenevä yritti tehdä siellä jotakin bisnestä saapuvien turistien kanssa. Täällä risteilijän saapuminen ei herättänyt juuri kenenkään mielenkiintoa. Joitakin retkiä heille oli järjestetty mutta kaupat ja kahvilat pysyivät kiinni.
Raiatea on yksi Ranskan Polyneesian suosituimista ellei suosituin saari vuokra veneiden välitykseen ja satamassa oli venettä vuokralle joka lähtöön. Katsoin huvikseni isoimman veneen hinnan netistä ja se ei ollut mielestäni mitenkään päätähuimaava. 52 jalkainen upouusi katamaraani maksoi kuukaudeksi 17 500€. Veneeseen mahtui 12 henkilöä mutta jos mukaan lähtisi vaikka 10 vene kuukaudeksi maksaisi siis 1750€ per nuppi ja se ei ole paljoa jos sitä vertaa täällä majoituksen hintoihin.

Kiersimme autolla koko saaren mutta täällä oli jälleen se sama ongelma kuin muuallakin, että millekkään nähtävyydelle ei ollut kylttejä. Mitää kovin ihmeellistä nähtävää täällä ei ollut muutenkaan joten siinä mielessä emme menettäneet paljoakaan.


Kun saari oli kierrettu poikkesimme lounaalle erääseen ravintolaan rannan tuntumaan. Kompleksissa oli myös sukelluskeskus ja majoitustoimintaa sekä uima-allas heti ravintolan terassilla.
Iltapäivällä nakkasin Katjan keskustaan ja menin itse kämpille päivittämään blokia yms. Kaupungilla Katja tapasi edelliseltä saarelta tutun saksalaisen pariskunnan. Kotimatka kyliltä taittuikin sitten mukavasti kaatosateessa. Illalla oli majapaikan isäntä sitten ottanut ns. homman haltuun ja loihtinut meille aivan loistavan illallisen joka suoraan sanottuna pelasti paikan maineen silmissämme.


(Tätä päivitystä kirjoitellaan jo Uudesta Kaledoniasta joka on jonkinmoisen itsehallinto viritelmän omaava Ranskan territorio. 3.4 lennetään Vanuatulle katsomaan kuinka tulivuori purkaantuu ja sieltä sitten Fijille. Yritän saada päivitysten viivettä kiinni aina kun nettiyhteyttä on saatavilla. Kotiin tulo päiväksi lukittui juuri äskön 3 Toukokuuta.)

No comments:

Post a Comment