Monday, 26 November 2012

Päivä 7 / Day 7 Monday 26.11.12

Ilmeisesti aurinko ja aikaero aiheuttivat sen että heräsimme ilman kelloa jo ennen kuutta paikallista aikaa. Aamupalan jälkeen suuntasimme Circular Quayryyn ja ostimme liput Hop On Hop Off alukseen.
Lipulla sai matkustaa vapaasti aluksen reitillä ja hypätä kyytiin ja pois missä itse halusi, nimensä mukaisesti.

Ensimmäinen kohteemme oli pieni saari Fort Denison heti sataman tuntumassa. Saavuimme paikalle aamun ensimmäisellä lautalla eikä paikka ollut vielä virallisesti auki. Paikan avaava henkilö saapui samalla lautalla kanssamme ja järjesteli paikkoja jotta pääsimme tutustumaan siihen.

                                            Fort Denison

Pikaisen tutustumisen jälkeen hyppäsimme seuraavaan lauttaan joka kulki eläintarhan suuntaan. Hyppäsimme pois ja etsimme alueelta muutamia geokätköjä. Matkalla niemen kärkeen kuljimme luontopolkua pitkin jolla vastaan jos jonkin moista ötökkää. Nyt jalassa oli sentään lenkkarit liskoja vastaan.

                                             Lizard

Niemen kärjessä oli esillä paljon sotahistoriaa mm. isoja puita joita oltiin istutettu taisteluissa menehtyneiden muistoksi. Paikalla oli myös masto HMAS Sydneystä joka upposi toisessa maailman sodassa vieden mukanaan 645 sotilasta.

                                            HMAS Sydney

Paikalta löytyi myös isohko bunkkeriverkosto ja kun mukana oli sattumalta myös taskulamput niin pitihän niihin tutustua.

                                               Katja in the bunker

Palasimme takaisin eläintarhan satamaan ja hyppäsimme taas lauttaan joka vei meidät varsinaiseen päivän pääkohteeseemme Shark Islandille. Saari on ihanteellinen päivä piknikille isommallekin porukalle. Saarelta löytyy mm. monia grilli ja ruokailu katoksia, wc:t mutta ei mitään maksullisia palveluita.  Koko saari oli hyvin hoidettu ja erittäin siisti. Olimme ainoat jotka jäivät lautalta pois täällä ja lähes ainoat koko saarella. Laiturin tuntumassa kivien lomassa oli joku nainen joka oli saapunut saarelle kanootilla. Ilmeisesti joogasi ja otti aurinkoa alaosattomissa. WTF?

Pitihän täältäkin sitten yksi kätkö etsiä ja se olikin oivassa paikassa. Loppuaika seuraavaa lauttaa odotellessa menikin sitten saaren maisemia ihaillessa. Myös kummallisia lintuja oli vaikka minkä näköisiä.

                                             Shark Island
                                              Shark Island
                                                Shark Island old toilet
                                               Some bird

                                                Hop On, Hop Off-boat

Loppupäivä menikin sitten taas kätköilyn merkeissä. Löysimme mm. Austraalian vanhimman kätkön. Kätkö oli luonnon puistossa joka oli kulotettu juuri. Olimme yltä päätä noessa yms. kun pääsimme pois alueelta. Metrossa porukat vähän ihmetteli ulkoista habitustamme.

                                                Burned Park

No comments:

Post a Comment