Thursday, 29 November 2012

Päivä 10 / Day 10 Thursday 29.11.12

Päivä aloitettiin varustehuollolla eli veimme pyykit pesulaan ja siivosimme hivenen majapaikkaamme huomista lähtöä varten. Pesulassa koneellinen itsepalveluna maksoi 4AUD+1AUD pesuaineesta. Valmiiksi pestynä ja viikattuna koneellisen sai 12AUD:llä joten päätimme jättää pyykit pesulaan ja suunnata kaupungille. (12AUD=9,6€)

Aamupäivän päätimme pyhittää kätköilylle ja kiikarissa oli yksi Australian vanhimpia kätköjä. Pienen ihmettelyn jälkeen kätkön löysimmekin vaikka se koville ottikin kovan helteen vuoksi. Kätkölle vievällä polulla vilisti taas jos jonkinlaista ötökkää ja bongattiin me sieltä jopa papukaijakin.
                                            The parrot

Bussia odotellessa tutustuimme Brainbreezeriin, jäähileiseen juomaan joka vihloo aivoja jos sitä juo liian nopeasti.

Takaisin Sydneyhyn päätimme mennä Parramatta Riveriä pitkin jolla liikennöi kaupungin julkinen jokiveneistö ja siihenhän meillä oli jo lippukin koko viikoksi. Matalan veden vuoksi ylimmäinen Parramatan asema oli kiinni ja bussi vei meidän seuraavalle asemalle.

                                             Parramatta Wharf
                                             Waterway to Sydney

Sää oli tänään todella kuuma ja nihkeän kostea. Päivän pituus oli 14h 12min kun se Lohjalla oli vain 6h 28min. Eli täällä valoisaa aikaa on yli kaksi kertaa pidempään. Launtaiksi tänne on luvattu yli 40 asteen lukemia jotenka saapa nähdä mitä silloin jaksaa ulkona enään tehdä.

No comments:

Post a Comment